фото: Chris Flook, УикипедияТази година събитието бе виртуално, а зрителите на

...
фото: Chris Flook, УикипедияТази година събитието бе виртуално, а зрителите на
Коментари Харесай

Още шест седмици зима, прогнозира мармотът Фил от Пънксътоуни

фото: Chris Flook, Уикипедия

Тази година събитието бе виртуално, а феновете на място бяха манекени от картон.

Повече от 15 000 души гледаха излъчването онлайн онлайн.

Традицията за предсказание на времето на 2 февруари всяка година е от 1887 година

Идват още шест седмици зима, предвижда мармотът Фил от Пънксътоуни, откакто изпълзя от дупката си и извърши задължението си в Деня на мармота, заяви Асошиейтед прес.

" Приближени " на Фил от локален клуб запалянковци разсъниха фамозния окосмен метеоролог в 7 часа и 25 минути локално време в градчето Пънксътоуни, щата Пенсилвания в очакване да узнаят дали той ще види сянката си.

Легендата гласи, че в случай че Фил види сянката си на днешния Ден на мармота, зимата ще продължи още шест седмици. Точно това се случи през днешния ден. Скоро след оповестяването на прогнозата един от доближените му показа, че Фил му споделил преди този момент: " След зимата очаквайте една от най-красивите и ярки пролети, които сте виждали ".

Друг представител от близкото обграждане на мармота означи: " Понякога ни се коства, че всеки ден е еднакъв с предходния, че денят се повтаря още веднъж и още веднъж. Денят на мармота ни демонстрира, че монотонността приключва. Цикълът ще бъде пресечен ".

" Днес е Денят на мармота, има един подобен ден. На хоризонта идва нов ден ", добави той. Денят на мармота продължава, само че поради пандемията от новия ковид феновете му не можаха да го видят онлайн и да честват. Тази година събитието бе виртуално, а феновете на място бяха манекени от картон.

Повече от 15 000 души гледаха излъчването онлайн онлайн, като в стрийминга бяха включени и фрагменти от предходни церемонии в Деня на мармота. Членовете на клуба посрещнаха мармота при излизането му от дупката. " Изглеждаш отлично ", сподели на Фил президентът на клуба му Джеф Лънди.

Стриймингът онлайн от хълма Гоблърс Ноб край градчето, което се намира на към 100 километра от щатската столица Пистбърг, бе сбъднат от туристическата работа на щата Пенсилвания.

Традицията за предсказание на времето на 2 февруари всяка година е от 1887 година И тази година, както се е случвало и преди, Фил даде прогнозата си по време на мощна снежна стихия, поразила целия североизток на Съединени американски щати.

Фил от Пънксътоуни не е единственият прочут окосмен метеоролог. Чък от Стейтън Айлънд би трябвало да разгласи прогнозата си във вторник към 8 часа сутринта в зоопарка на Стейтън Айлънд, Ню Йорк. Събитието ще се излъчва във Фейсбук, защото зоопаркът е затворен.

И Чъкълс, формалният мармот на щата Кънектикът, ще предвижда времето през годината от вкъщи си - Детският музей Луц в Манчестър. Чъкълс Десети умря през септември предходната година и следва да се види по какъв начин наподобява новият формален мармот на щата на церемонията, която също ще се излъчва във Фейсбук. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР